It is all about love..

It is all about love.. Love is in the air..  Idea tipikal terbayang sejambak atau sekuntum bunga ros merah (tak boleh warna lain), cokelat berbentuk hati (kenapa kata hati sedangkan hati/liver berbentuk panjang?), belon, kek, boyfriend, girlfriend, hubby and wife.  Dan candle light dinner.

  cat-n-mouse.jpg

Tapi cinta dan kasih adalah lebih dari itu.  Seperti aku dan Art.   Selepas mengikat tali ‘rakhi’ November lepas.  Cinta dan kasih kami bertambah mekar.  Walaupun jalinan kasih ini telah wujud lebih dari suku abad, kami lebih menghargai satu sama lain lebih dari biasa sejak saat itu. 

Kami bukan pencinta songsang, tapi hanya manusia  yang tahu menghargai kehadiran insan yang menyayangi dan mengambil berat dengan setulus ikhlas.  Menghargai kasih sayang yang tak perlu dituturkan.  Cukup dengan sentuhan lembut pada tangan dan renungan mata yang berkata , I care, I know and I love you too. It is all about love..

Walaupun jarang bertemu namun semangat kami sering diseru dan disentuh oleh keikhlasan  kasih sayang. It is all about love..

Bagi meraikan cinta, Art dan aku akan duduk diam seketika sambil dikelilingi perlambangan cinta terhadap seni, nilai kehidupan dan Tuhan.  Menikmati semangat dan getaran cinta yang memenuhi ruang.  Mengamati roh roh kasih yang bergelandangan di segenap inci ruang.  Menghirup nafas-nafas keinsafan agar menyerap ke setiap sudut paru paru, biar terus mengalir dalam darah tubuh ini.  Mudah mudahan kami redha dengan apa yang berlaku ke atas kami.  It is all about love.. 

 

Advertisements

~ oleh andong sari di Februari 14, 2008.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: